18 OKTOBER
Door Jantine Zilverschoon

Certificaten voor leiding TSO

'In mijn lagereschooltijd bestond het nog niet. Als leerling van ‘buiten het dorp’ kon ik tussen de middag niet naar huis, dat was te ver. Je at je brood op in de klas met een paar lotgenoten en daarna ging je een eindje lopen in het dorp, totdat de school weer begon,’ vertelt Jantine Zilverschoon, directiesecretaresse bij CSG De Waard. Tussenschoolse opvang (TSO) was nog ver weg. Nu is het niet meer weg te denken op de basisscholen. Niet alleen de leerlingen ‘van ver’ blijven over, het is ook een uitkomst voor werkende of studerende ouders.

Hoe is het geregeld? Een aantal scholen werkt met een continu rooster, waarbij alle leerlingen op de school overblijven. Op andere scholen met een lange lunchpauze, verzorgen vrijwilligers de tussenschoolse opvang. Ook wel bekend als de overblijfouders! 

Afgelopen week volgde een 16-tal van onze vrijwilligers een basistraining voor de Tussenschoolse opvang bij Iris Nouwen, een ervaren en gediplomeerd trainster én zelf ook overblijfkracht. Na twee intensieve trainingsochtenden konden de deelnemers hun welverdiende certificaat in ontvangst nemen. 

Wij feliciteren deze enthousiaste groep van harte met dit resultaat. Weer een mooie stap in de professionalisering van de tussenschoolse opvang!

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht