20 SEPTEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Bewegend leren

De hele dag stilzitten achter een tafeltje? Op basisschool De Bouwsteen in 's-Gravendeel zul je dit niet snel zien. Dit schooljaar starten er veel activiteiten om het bewegen te stimuleren.
Elke week heeft een groep (5 t/m 8), naast de gewone gymlessen, een zogenaamde natte gymles. Hierbij staat echt het bewegen centraal en niet zozeer het zwemmen voor een diploma.
 
Ook is er iedere donderdagmorgen een bewegend leren les. Groepjes kinderen leren d.m.v. bijvoorbeeld rennen, springen, klimmen, taal, rekenen of spelling. Zij krijgen herhaling en verdieping in hun leren. Door het bewegen slaan de hersenen informatie beter op. Ook in de klassen wordt er steeds meer aandacht gegeven aan bewegend leren. Door met je hele lijf te leren, worden de te leren doelen nog beter onthouden en geleerd!
 
Tenslotte doet De Bouwsteen op woensdag 25 september a.s. ook mee aan de 10@10 Challenge. Om 10 uur 's morgens gaan alle klassen tegelijk 10 minuten bewegen aan de hand van een speciale beweeg video o.l.v. Rico Verhoeven (wereldkampioen kickboksen). De school doet aan deze landelijke Challenge mee om het belang van bewegen te onderstrepen!
 

« Terug naar het nieuwsoverzicht