1 APRIL
Door Jantine Zilverschoon

Iepen planten

Op een prachtige plaats in de Hoeksche Waard in Westmaas staat een van de oudste boerderijen van de Hoeksche Waard: de Mariënhof.

Het gebouw daterend van 1597 is nog steeds in gebruik als boerderij. Naast de boerderij was van oudsher een prachtige Iepenlaan. Helaas is een groot deel van deze iepen geveld door de iepenziekte. Omdat deze laan onderdeel is van het cultuurhistorisch landschap van de Hoeksche Waard heeft Rotary Hoeksche Waard zich als doel gesteld om deze laan in al zijn pracht en paal te herstellen. Afgelopen jaar is een eerste Iep (resistent tegen de Iepenziekte) teruggeplaatst.

Op vrijdag 29 maart 2019 hebben leerlingen van De Weerklank uit Westmaas met groot enthousiasme nog 12 Iepen geplaatst. Een groot compliment aan deze kinderen: op hun vrije vrijdagmiddag kwamen ze terug naar school om met elkaar, vanaf 15.30 uur, een aantal iepen te planten. Klasse! Gelukkig werkte het weer deze middag ook goed mee. Het was een stralende vrijdagmiddag! Het was met elkaar een zeer geslaagde middag.

« Terug naar het nieuwsoverzicht