1 APRIL
Door Jantine Zilverschoon

10 jaar Kangoeroegroep

Op woensdag 27 maart jl. was het tijd voor taart bij de netwerkbijeenkomst “hoogbegaafdheid” en wel vanwege het feit dat de kangoeroegroep 10 jaar geleden van start is gegaan. In 2009 startte de kangoeroegroep als een pilot project om passend onderwijs aan hoogbegaafde kinderen onder de aandacht te brengen binnen de basisscholen van CSG de Waard. Al 10 jaar komt elke week een aantal kinderen één ochtend bij elkaar om de kangoeroegroep te vormen. Geen doorsnee kinderen, geen alledaags lesprogramma en geen standaard setting; de kangoeroegroep is na al die jaren nog steeds bijzonder.

'In de kangoeroegroepen ligt de nadruk op het pedagogische vlak, met een haast therapeutisch karakter waarbij de inhoud eerder middel dan doel is.', aldus de 'vakleerkrachten' Willeke en Mark.

Tijdens de bijeenkomst van de netwerkbijeenkomst waren er ook bloemen voor Conny, die al vanaf de start bij het netwerk 'hoogbegaafdheid' is betrokken en afscheid nam als lid van de toelatingscommissie van de Kangoeroegroep. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht