29 MAART
Door Jantine Zilverschoon

Bank voor de klas

In de Week van het geld (25 t/m 29 maart 2019) staan duizenden bankmedewerkers met veel plezier voor de klas. Op De Weerklank in Westmaas werd deze les gegeven op woensdag 27 maart. Gastdocent was Marloes Berkhout, moeder van 2 leerlingen op deze school en medewerker van de RABObank. De les vond plaats in de groepen 6 en 7/8.
Doel van deze samenwerking is om kinderen financieel bewust te maken. Want financieel bewustzijn op jonge leeftijd, is de basis van financiële zelfredzaamheid later.

Hoe ‘kweek’ je financieel bewustzijn bij leerlingen? Daarvoor is Bank voor de klas gemaakt: een programma voor financiële educatie, ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. 

De gastles wordt gegeven aan de hand van de Cash Quiz. Een educatief spel. De gastdocent speelt de rol van quizmaster en leidt het spel. De leerlingen strijden in teams tegen elkaar en moeten vragen beantwoorden over 'omgaan met geld'. Met de Cash Quiz leren de kinderen tijdens de gastles spelenderwijs omgaan met geld. Het team dat de meeste vragen goed heeft, is de winnaar. Voor iedereen is er een leuke prijs! Een gastles duurt 90 minuten.

Het waren in beide groepen erg leuke lessen. De kinderen deden erg enthousiast mee. Ook de gastdocenten gaven de lessen met veel plezier en vonden dat de kinderen erg goed meededen en… al erg veel wisten over het verstandig omgaan met geld.

« Terug naar het nieuwsoverzicht