13 NOVEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Verkeersproject grote landbouwvoertuigen

Groep 7 en 8 van CBS De Schelp in Puttershoek hebben meegedaan aan het verkeersproject: Veilig Omgaan Met Grote Landbouwvoertuigen op recreatieoord Binnenmaas.
Na aankomst op school zijn de leerlingen van groep 7 en 8, onder begeleiding van de leerkrachten en een flink aantal ouders, op de fiets naar het recreatieoord gestapt. Dit was al een heel leerzaam begin van de dag, want het fietsen in een grote groep is niet niks.
Bij aankomst op het recreatieoord hebben de leerlingen eerst voorlichting gehad over de noodzaak van dit verkeersproject en een stukje theorie over de landbouwvoertuigen en de aanhangers. Daarna gingen de kinderen in groepjes naar diverse grote landbouwvoertuigen en hebben ze zelf ervaren wat de bestuurder wel of niet ziet en wanneer je zichtbaar voor de bestuurder bent. De leerlingen hebben geleerd waar ze zich moeten opstellen en hoe ze moeten handelen als ze met een groot landbouwvoertuig te maken krijgen. Nadat ze alle opdrachten gedaan hadden, werd er met de hele groep gekeken of ze de belangrijkste regels nog wisten, zodat dit ten goede komt aan hun veiligheid in het verkeer. De kinderen zullen dit verkeersproject niet snel vergeten!

« Terug naar het nieuwsoverzicht