3 DECEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Doppers

De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard geven als afscheidscadeau aan alle kinderen van de basisscholen een Dopper. Zo kregen de kinderen van de groepen 8 op cbs De Bouwsteen in 's-Gravendeel op maandag 3 december bezoek van raadslid Huibert Steen. Hij overhandigde hen de Dopper, symbolisch voor alle kinderen van de school. De Dopper heeft het nieuwe logo van de gemeente Hoeksche Waard als opdruk en markeert het einde van de vijf zelfstandige gemeenten binnen de Hoeksche Waard en het begin van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

De Dopper is een duurzaam en mooi vormgegeven drinkfles, die telkens opnieuw gevuld kan worden. Met de wereldwijde discussie over plastic afval levert de Dopper een bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg. Alleen al in Nederland gooien we dagelijks 500.000 plastic flesjes weg. Een duurzaam product als de Dopper uitreiken aan de basisschoolleerlingen past goed bij de Hoeksche Waard als ‘natuureiland’ en de wens om een duurzaam gezinseiland te zijn. 

Er hangt een kaartje aan iedere Dopper, waarop een wens ingevuld kan worden: 

“Mijn wens voor de gemeente Hoeksche Waard is….” 
Alle leerlingen kunnen hun wens (laten) mailen naar gemeente Hoeksche Waard. 
Drie kinderen met de mooiste wens winnen een prijs. De drie winnaars worden woensdagmiddag 16 januari 2019 uitgenodigd door de nieuwe burgemeester om hun prijs in ontvangst te nemen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht