8 OKTOBER
Door Jantine Zilverschoon

Kinderboekenweek

Op woensdag 3 oktober was het dan zover. Het startsein van de Kinderboekenweek met het thema: Kom Erbij! werd gegeven door directeur Helma Heesterman, waarbij alle kinderen het lied "Kom Erbij" van Kinderen voor Kinderen zongen. Hierna gingen de kinderen op kleedjes zelf hun boeken verkopen.

De komende week zijn er nog meer activiteiten rondom de Kinderboekenweek: 

Mevrouw van Es heeft weer voorgelezen uit haar prentenboeken (een jaarlijks terugkerende traditie), er wordt verder ook voorgelezen door kinderen uit de bovenbouw bij de onderbouw, bij Kivido en bij peuterspeelzaal De RIngeling. 

Daarnaast maakt elke groep een gedicht over het thema “Kom erbij”. Deze gedichten worden tentoongesteld in de hal. In groep 5 schrijven de leerlingen met hun nieuwe penvrienden uit groep 5 van een basisschool in Amsterdam. In alle groepen wordt aandacht besteed aan dit thema.

Op dinsdagavond 9 oktober is er Boekenmarkt op De Schelp waarbij de nieuwste boeken worden verkocht door boekhandel “Bij Arie” uit Puttershoek. Deze boekenmarkt begint om 18.30 uur. Hierbij is iedereen van harte welkom.

« Terug naar het nieuwsoverzicht