21 SEPTEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Smiley's

Om de verkeersveiligheid rondom de school te verbeteren, deelden de kinderen van de Kidsraad (leerlingenraad) van CBS De Schelp uit Puttershoek smiley's uit aan de kinderen en ouders die op de fiets of lopend naar school zijn gekomen. Hoe minder auto's er rondom de school een parkeerplek zoeken, hoe veiliger het voor de kinderen is. Veel kinderen en ouders hebben gehoor gegeven aan deze oproep en er konden dus ook veel smiley's door de Kidsraad uitgedeeld worden!
Het weer speelde natuurlijk ook mee, maar we hopen dat de ouders en kinderen zich er bewust van worden dat het veiliger en gezonder is om lopend of met de fiets naar school te komen en dit ook vaker zullen doen.
De schoolbrengdag is een initiatief van School op Seef (het programma voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd). CBS De Schelp volgt het programma van School op Seef voor de praktische verkeerslessen. Deze lessen worden in samenwerking met vrijwillige (groot)ouders gerealiseerd. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht