14 JUNI
Door Regina van Gelder

Scholenproject van dorp naar stad

In 's-Gravendeel is het al jaren een traditie dat groep 8 leerlingen van de plaatselijke basisscholen een projectdag hebben met verschillende onderwerpen die iets met de overstap naar het Voortgezet Onderwijs te maken hebben. In samenwerking met Jong Hoeksche Waard is ook dit jaar weer een programma opgezet en vandaag waren de 8ste groepers van De Bouwsteen aan de beurt om af te trappen.

Helemaal vlekkeloos verliep het niet want door ziekte kon HALT niet van de partij zijn en ook de politie kon door onderbezetting niet aanwezig zijn. 
Wel waren twee jongerenwerkers aanwezig die met de kinderen in gesprek gingen over de leuke en minder leuke kanten van sociale media. In de middag speelden zijn in jongerencentrum Orion het spel 'Over de streep', waarbij veel stellingen te maken hadden met vapen.
Ook ConneXXion was gewoontegetrouw weer van de partij. Zij vertelden over het OV, alle do's en dont's en er werd een rondje door het oosten van de Hoeksche Waard gereden. Binnenkort komt een medewerker van HALT alsnog een gastles verzorgen over groepsdruk.
 
Foto's: W.Vergeer

« Terug naar het nieuwsoverzicht