22 MAART
Door Regina van Gelder

Jubileum juf Janine op De Weerklank

Op 15 januari 2024 was juf Janine Gevers 25 jaar verbonden aan De Weerklank in Westmaas als groepsleerkracht. De eerste jaren als invaller in de onderbouw bij ziekte of bij afwezigheid van leerkrachten door arbeidsduurverkorting.
Vanaf augustus 2002 kreeg juf Janine 3 dagen per week een eigen groep.
Op 20 maart is dit jubileum met de collega's en kinderen groots gevierd.
Het was deze dag gelukkig goed weer, zodat de juf buiten kon worden ontvangen. Om 9.00 uur kwam de juf -met haar man- aan bij school. Dit gebeurde met een echte (leger)jeep.
De juf werd na aankomst toegezongen door de kinderen, leerkrachten en...haar (schoon)moeder en kinderen. Het lied was gemaakt op de muziek van "Op een onbewoond eiland" van Kinderen van Kinderen.
Nadat iedereen plaats had genomen in het speellokaal werd iedereen welkom geheten en opnieuw toegezongen en kreeg juf Janine van de jongste en de oudste leerling -Yara en Danick- een tweetal cadeaus aangeboden namens de leerlingen. Naast een cadeaubon kreeg de juf een mooi boek. Voor dit boek hadden alle leerlingen een werkblad gemaakt. Na de aanbieding van de cadeaus voerden de leerkrachten een sketch op voor de kinderen en 'gasten' over juf Janine. Hierin passeerden diverse kenmerken en uitspraken van de juf de revue (Janine lust bijv. geen appeltaart met krenten, houdt alleen van slappe thee en heeft het altijd koud). Natuurlijk was er ook aandacht voor haar favoriete hobby: het spelen van (clini)clown.
Na de sketch werden de leerlingen door de juf en haar gezin getrakteerd op taart.
Na de pauze was er een voorstelling van Matthijs Vlaardingerbroek. In zijn verhaal en spel was er aandacht voor de talenten van alle kinderen: "Iedereen heeft talent!'
Meerdere kinderen werden op het toneel actief betrokken bij de voorstelling. Het was een geweldige voorstelling voor jong en oud. Iedereen heeft genoten.
Na de voorstelling kregen de leerlingen nog een verrassing aangeboden door de jubilerende juf. Om 12.30 uur werd de feestelijke en zeer succesvolle morgen afgesloten. Het was weer GEWELDIG.

« Terug naar het nieuwsoverzicht