26 OKTOBER
Door Jantine Zilverschoon

Kennismaken met klassieke muziek

Groep 8 leerlingen van De Bouwsteen uit 's-Gravendeel togen op 26 oktober jl. naar De Doelen in Rotterdam om onderdeel uit te maken van Mission Symphonic; een muziekproject waarbij de kinderen op een interactieve manier kennismaken met de magische wereld van de klassieke muziek. In de afgelopen weken is er op school hard geoefend om met elkaar partijen in te zingen die gebaseerd waren op instrumenten uit een orkest.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest trakteerde de leerlingen op een concert met stukken van verschillende componisten. Special Agents gaven aan wanneer de leerlingen konden meezingen. Samen met veel andere schoolgroepen klonk het als een harmonieus geheel en niet onbelangrijk: ze kraakten zo met elkaar een code zodat het 'hemels instrument', een groot concertorgel, ook mee kon doen.
Om de partijen goed uit elkaar te houden, had iedere groep een eigen outfit. De Bouwsteners hadden allemaal een oranje outfit.
Helaas was deze ochtend ook heel erg mistig en stond 't rond Rotterdam muurvast met files. Een aantal groepjes was dus te laat voor de voorstelling. De organisatie bood aan dat de laatst binnengekomen groepen een volgend concert konden meemaken dus dat was een plezierige 'pleister op de wonde'.

« Terug naar het nieuwsoverzicht