12 SEPTEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Bewegend leren op De Bouwsteen

De basisscholen in de regio zijn alweer drie weken onderweg. Drie weken om (weer) te wennen aan een andere groep, andere leerkrachten, soms andere of meer verdiepende vakken en soms zelfs een heel andere indeling van het jaar. 

Zo hebben de 8ste groepers dit schooljaar geen Eindtoets meer maar wordt er begin februari een zgn.doorstroom toets afgenomen.
In maart komt hiervan de uitslag en is er één week waarin alle leerlingen (in heel Nederland) zich dan aanmelden voor de middelbare school. Door de invoering van dit centrale aanmeldmoment maken alle leerlingen evenveel kans op een plek op de school van hun voorkeur, passend bij het schooladvies. Deze adviezen zullen dan ook al op een eerder moment worden afgegeven dan in de afgelopen jaren.
Om niet alleen maar stil in de schoolbanken te zitten, zijn er vaak veel beweegmomenten. De pauzes lenen zich daar uitstekend voor, maar natuurlijk ook de gymlessen. Naast de traditionele gymles is er op De Bouwsteen in 's-Gravendeel ook voor iedere groep een zgn. natte gymles. In zwembad De Wellen volgen alle groepen ongeveer één keer in de vijf weken een les waarbij de zwemvaardigheden op peil worden gehouden. Zeker geen overbodige luxe!
Daarnaast zijn er op De Bouwsteen veel beweeglessen op het schoolplein (bv. spelling) en worden  er veel actieve (muzikale)energizers ingezet, zoals op de foto in 8A.

« Terug naar het nieuwsoverzicht