31 AUGUSTUS
Door Jantine Zilverschoon

'Brommende' opening van het schooljaar 2023-2024

Op woensdagmiddag 30 augustus toog een lang lint van Solex brommertjes over de dijken in de Hoeksche Waard. Het bleek te gaan om de jaarlijkse bijeenkomst aan het begin van het schooljaar van directeuren, collega's van het bestuurskantoor en bestuursleden/leden RvT van CSG De Waard. Na een warm welkom met koffie/thee en gebak bij De Koningshoeve werden, na een korte uitleg, de Solexen gestart voor een mooie rit over de dijken naar AZC school Het Uitzicht in Maasdam.

Op Het Uitzicht was een hartelijk welkom met heerlijkheden voor de inwendige mens. Door de leiding van de school werd er tijdens het bezoek een inkijkje gegeven in het reilen en zeilen van deze bijzondere school, waar leerlingen uit veel verschillende landen even uit de dagelijkse sleur van het AZC komen en les krijgen door een bevlogen team van leerkrachten, onderwijsassistenten en vrijwilligers.

Na deze bijzonder interessante rondleiding werden de Solexen weer gestart voor de terugreis langs de Binnenmaas. Bij de Koningshoeve werd deze gezellige middag afgesloten met een drankje en een hapje. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht