22 JUNI
Door Jantine Zilverschoon

Van dorp naar stad 2023

Het jaarlijkse project voor schoolverlaters uit 's-Gravendeel, 'Van dorp naar stad' is weer afgesloten. Jongerenwerkers van Welzijn Hoeksche Waard hadden samen met de leerkrachten van groep 8 van de basisscholen een programma in elkaar gezet, dat deels op de scholen zelf en deels vanuit jongerencentrum Orion plaatsvond.

Leerlingen van De Bouwsteen kregen op school bezoek van een medewerker van HALT. Zij vertelde wat HALT doet en wanneer kinderen naar HALT worden doorverwezen. Vervolgens ging het over groepsdruk; iets wat vooral richting Voortgezet Onderwijs een grote (en niet altijd positieve) rol zal gaan spelen. Ook werden de kinderen op de hoogte gesteld van het jongerenwerk in het dorp en wat er vanuit Orion allemaal wordt georganiseerd.
In de middag fietsten de kinderen door de Kiltunnel en oefenden ze in het gebruik van de roltrappen. Het Wegschap tunnel Dordtse Kil zorgde voor een heerlijk, ijskoud tussendoortje. Daarna werd er in een waterstofbus uitleg gegeven over het OV door Sjaak en Mario. Het was de laatste officiële dag van Sjaak want hij gaat met pensioen. Met Mario achter het stuur werd nog een rondje gereden door het dorp.

« Terug naar het nieuwsoverzicht