23 FEBRUARI
Door Jantine Zilverschoon

Vriendenbankjes CBS De Bouwsteen feestelijk onthuld

"Ik had vroeger een vriendinnetje waar ik altijd mee speelde. Maar als ze dan ziek was, wist ik niet met wie ik toen moest spelen. Nu kan ik op zo'n mooi vriendenbankje gaan zitten en kunnen andere kinderen vragen of ik mee kom spelen. Een prachtig idee want alle kinderen moeten heerlijk met elkaar kunnen spelen".
 
Een korte anekdote die wethouder Joanne Blaak - van de Lagemaat vertelde bij de feestelijke onthulling van twee vriendenbankjes op het plein van cbs De Bouwsteen in 's-Gravendeel.
Nadat directeur Jacqueline van den Bosch een kort openingswoord had gericht aan de kinderen, ouders en andere belangstellenden onthulde wethouder Blaak de twee bankjes met hulp van enkele kinderen uit de boven- en onderbouw klassen.
 
Het idee van de bankjes kwam bij de ouderraad vandaan en de bankjes zelf zijn gemaakt door het 's-Gravendeelse plaatwerkbedrijf Aldonk, onderdeel van de Barth Groep.
 
De gedachte bij het concept van deze 'Buddy Benches' is bedoeld om vriendschappen aan te moedigen en kinderen leren oog te hebben voor elkaar. Als je even niemand hebt om te spelen, ga je lekker op het bankje zitten. Zo weten andere kinderen dat je iemand zoekt om mee te spelen.
 
"En natuurlijk kun je ook gezellig op of naast het bankje zitten om een praatje met iemand te maken", aldus de wethouder.

« Terug naar het nieuwsoverzicht