20 OKTOBER
Door Jantine Zilverschoon

Succesvolle afsluiting Gi-ga-groen

Op woensdag 19 oktober heeft CBS De Weerklank uit Westmaas de Kinderboekenweek en het schoolproject Gi-ga-groen afgesloten met een 'Open Huis' voor leerlingen, (groot)ouders en overige belangstellenden. 
Ze zijn met het project Gi-ga-groen gestart op maandag 19 september jl. In de groepen is de focus deze weken gelegd op de volgende onderwerpen:
groep 1/2 : de dierentuin
groep 3/4 : insecten
groep 5/6 : de jungle
groep 7 : klimaten
groep 8 : duurzaamheid 
Er is in de groepen hard gewerkt en veel geleerd over de verschillende onderwerpen. De leerkrachten kijken dan zeer tevreden terug op dit project. Natuurlijk was de excursie naar Blijdorp een hoogtepunt voor de groepen 1 t/m 7.

Tijdens het 'Open Huis' op 18 oktober was het erg druk in school. Iedereen kon in alle groepen de werkstukken bekijken en de resultaten inzien van onderzoeken die door kinderen deze periode zijn uitgevoerd. Groep 8 heeft o.a. onderzocht hoeveel procent de energieprijzen het afgelopen jaar zijn gestegen en hoe je je huis kunt verduurzamen. Dit onderzoek gaf mooie resultaten!

De school bedankt iedereen voor zijn/haar komst en voor de belangstelling voor de afsluiting van Gi-ga-groen. Het was de hele avond erg druk in alle groepen. We vonden het fijn dat iedereen niet alleen in de groepen van hun (klein)kind(eren) ging kijken, maar in alle groepen. Super!

« Terug naar het nieuwsoverzicht