17 OKTOBER
Door Jantine Zilverschoon

Beleef het en eet het

Op vrijdag 14 oktober jl. had groep 6a van cbs De Bouwsteen uit 's-Gravendeel een bijzondere dag! Ze mochten vandaag op bezoek bij boer Martin van ‘Beleef het en eet het’ in Strijen. Daar hebben ze van alles geleerd over het verbouwen van groenten en mochten ze ook hun eigen groenten oogsten! 

Boer Martin legde alles wat ze wilden weten geduldig uit en vertelde veel leuke feitjes over de verschillende gewassen die er staan. Wisten jullie bijvoorbeeld dat konijnen helemaal niet zo van wortels houden? Walt Disney heeft ooit bedacht en iedereen is dit gaan geloven! 

Ook heeft hij uitgelegd waarom er zulke mooie bloemen in de akkerrand staan en waarom er bijenkasten te vinden zijn langs zijn akkers.

Het bezoek is mede mogelijk gemaakt door stichting Kromkommer. Van deze stichting hebben ze ook een leuk boek meegekregen om in de klas na te lezen. Stichting Kromkommer vindt dat het niet uit hoeft te maken hoe groenten er uit zien, het gaat om de smaak! Dat hebben zij vandaag ook mogen ervaren, want ze hebben al lekker van de wortels gesnoept, direct uit de grond!

Het was een superleuke dag! Bedankt boer Martin en stichting Kromkommer!!!

(www.beleefheteneethet.nl www.kromkommer.com )

« Terug naar het nieuwsoverzicht