6 OKTOBER
Door Jantine Zilverschoon

Gi-ga-grandiose opening kinderboekenweek

Op alle scholen van CSG De Waard is aandacht besteed aan de opening van de Kindeboekenweek.
Op CBS De Bouwsteen in 's-Gravendeel kwamen twee avonturiers na een enigszins mislukte ballonvaart terecht op het gi-ga-groene podium van de school. Daar zaten tientallen kinderen in de hal in afwachting van de opening van de Kinderboekenweek 2022.
De natuurvorsers vonden onder de boekenboom een kist met boeken: heel veel toffe boeken voor alle groepen om te lezen en in te snuffelen. Ze introduceerden ook het lees alarm: tijdens de kinderboekenweek periode gaat er dagelijks een 'alarm' af en dat betekent dat iedereen stopt met waar 'ie mee bezig is en tien minuten moet lezen. Ook als je net op de wc zit of in het speellokaal aan het gymmen bent! Na dit goed afgelopen avontuur vertrokken de dames weer op zoek naar nieuwe avonturen maar niet voordat iedereen had meegezongen met het nieuwste lied van Kinderen voor Kinderen: Gi-ga-groen!
 
Er zijn tot 15 oktober meerdere speciale activiteiten op De Bouwsteen die Gi-ga-groen getint zijn: zo is er op vrijdag een voorleesontbijt met heel speciale gasten, werken de kleuters in een onderwaterwereld en hebben de groepen 7 en 8 een voorleeswedstrijd.

« Terug naar het nieuwsoverzicht