5 JULI
Door Jantine Zilverschoon

Zomersluiting De Weerklank

Door Corona was het gedurende een tweetal jaren niet mogelijk een zomersluiting houden met de ouders van de leerlingen van CBS De Weerklank in Werstmaas en overige belangstellenden. Gelukkig was het dit jaar weer mogelijk.
De zomersluiting was op woensdagmorgen 5 juli en begon om 8.30 uur in de Dorpskerk van Westmaas. In de kerk zaten naast de leerlingen en leerkrachten vele (groot)ouders, oud-leerlingen en andere belangstellenden.
Tijdens de viering werd een aantal liederen gezongen en werden foto's vertoond van een aantal activiteiten die dit jaar hebben plaatsgevonden. Juf Janine vertelde vervolgens het verhaal van de bramenplukker. Deze man was blij met Gods schepping en beschouwde gewone dauwdruppels als 'echte' parels.  
Juf Agnes en Juf Janine bespraken in een toneelspel de rugzak: Wat neem je mee als je (in de vakantie) gaat wandelen: wat is noodzakelijk en wat kun je beslist 'thuis' laten.
Na het lied 'Maak je niet druk' vertelde juf Agnes het verhaal van de vogels: God zorgt voor de vogels, dus vertrouw maar op Hem. Hij weet wat iedereen nodig heeft. Hij zorgt voor alle mensen, Zijn kinderen!
Hierna vertelden de leerlingen van groep 8 wat ze in hun rugzak meenemen naar het Voortgezet Onderwijs na 8 jaar CBS De Weerklank. Tijdens de afsluiting werden Arjen Hordijk (beeld en geluid) en Bob Berends (koster) bedankt voor hun medewerking in het afgelopen schooljaar tijdens de diverse vieringen in de Dorpskerk.
De viering werd na het eindgebed afgesloten met het lied: 'Op reis'.
De school kijkt terug op een mooie en gezellige viering en bedankt iedereen voor de aanwezigheid tijdens deze afsluiting van het schooljaar. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht