21 JUNI
Door Jantine Zilverschoon

Kleurrijke juf Nel met pensioen!

Woensdag 15 juni was het een bijzonder feest op CBS De Bron in Numansdorp, want onze juf Nel gaat deze zomer met pensioen! Juf Nel werkt bijna 40 jaar in het onderwijs, als leerkracht en adjunct-directeur. In al die jaren heeft ze veel gezichten voorbij zien komen en allerlei ontwikkelingen meegemaakt. Oud leerlingen kwamen als vader of moeder weer op gesprek over hun kind, dat vervolgens soms zelfs weer in de klas bij juf Nel terecht kwam!

Naast alle leervakken, vindt de juf de creatieve vakken héél belangrijk. Daarom werd de juf ‘s ochtends op een feestelijk versierd schoolplein ontvangen en toegezongen door kinderen en collega’s met een speciaal voor haar gemaakt lied. Het lied was ingestudeerd samen met de Dutch Junior Musical Academy er zo waren er die ochtend nog allerlei leuke acts met zang, dans en acteren.

De topper was wel de onthulling van een waar kunstwerk aan de gevel van school. Een prachtig geveldoek ‘straalt’ nu blijvend aan de gevel van De Bron! Het kunstwerk is gemaakt door de kinderen samen met kunstenaar Houman, bekend van de Hoeksche kat. 

Ter herinnering aan deze leuke dag heeft ieder kind ook een mini schilderijtje gemaakt van een eigen ‘Hoeksche kat’.

Aan het eind van de ochtend was er voor ieder gelegenheid juf Nel te bedanken; ook oud-leerlingen en ouders kwamen hier speciaal voor langs. ‘s Middags was er nog een gezellige activiteit met collega’s.

« Terug naar het nieuwsoverzicht