19 JUNI
Door Jantine Zilverschoon

Aangepast sporten

Jaarlijks organiseert het Platform Gehandicapten de Zes Kernen van Binnenmaas i.s.m. De Sportservice Zuid-Holland een scholenproject in De Schenkel in 's-Gravendeel. Leerlingen uit groep 8 van verschillende scholen maken op een enerverende manier kennis met aangepaste sporten zoals rolstoel basketbal en zitvolleybal. Ook wordt er een parcours per rolstoel afgelegd door het dorp. En dat valt zeker op vrijdag niet mee, wanneer overal de containers op de stoep staan.

Via een ganzenbordspel werden de kinderen ook voor allerlei uitdagingen geplaatst om te ervaren hoe het is om een beperking te hebben; welke obstakels kom je tegen als je blind bent, schaken zonder armen, aardappels schillen met één arm, etc.
 
In de middag was er nog een plenair gedeelte met als speciale gast Jeroen van Waardenburg; hij kreeg net na het verlaten van de basisschool een zwaar ongeluk dat z'n leven op de kop zette. Na lang revalideren was één conclusie duidelijk: hij zou grotendeels blind door het leven moeten.Toch wist hij alles om te zetten naar positieve energie en naast dat hij nu een reguliere MBO studie volgt, wint hij regelmatig prijzen met de aangepaste triathlon. Hij verscheen dan ook samen met z'n zus op een speciaal uitgevoerde race tandem!

« Terug naar het nieuwsoverzicht