14 APRIL
Door Jantine Zilverschoon

Paasviering

Nadat er de afgelopen twee jaar geen grotere bijeenkomsten met kinderen en/of ouders door konden gaan, was het bijzonder feestelijk om weer een Paasviering te beleven met de hele school!

Alle kinderen van cbs De Bouwsteen uit 's-Gravendeel kwamen samen in de Ontmoetingskerk om daar stil te staan bij de boodschap van Goede Vrijdag en Pasen. Er werd veel gezongen en met elkaar kwamen we erachter dat er dagelijks best heel veel dingen gebeuren die niet altijd even leuk zijn.
Ruzie met broer of zus stond wel bovenaan het lijstje, maar ook jaloezie, onenigheid, buitensluiten en scheldwoorden gebruik kwamen aan de orde. Een van de juffen probeerde met deze alledaagse voorbeelden en met hulp van een papierversnipperaar uit te leggen wat de dood van Jezus en Zijn opstanding met Pasen daarmee te maken hadden.
Gelukkig mogen we uitzien naar Zijn licht en mochten we ook lichtpuntjes noemen waar we met de school aan meegedaan hadden. Zo werden er schoolspullen gebracht bij de kinderen van het AZC in 's-Gravendeel, werd er veel geld opgehaald tijdens een mini-roparun en werd er rond Kerst geld ingezameld waarmee kinderen via Save the Children van eten werden voorzien.
Al met al een prachtige viering als opmaat naar de Pasen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht