4 APRIL
Door Jantine Zilverschoon

De Weerklank zingt het Wilhelmus

Op 29 maart hebben alle leerkrachten van De Weerklank uit Westmaas een brief gekregen van het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In deze brief wordt aandacht gevraagd voor het instrueren van het Wilhelmus op de basisscholen.
Het kennen van minimaal het eerste couplet van ons volkslied is van belang voor de culturele en historische ontwikkeling van leerlingen. In de brief stond dat vrijdag 1 april de commissaris van de koning langs enkele basisscholen zou komen om te controleren of er daadwerkelijk was geoefend en om vast te stellen dat de leerlingen het eerste couplet van ons volkslied kennen.
Vrijdag 1 april heeft Jolanda Koning, namens de commissaris van de koning een bezoek aan De Weerklank gebracht. Zij is als CDA-lid werkzaam bij de gemeente Hoeksche Waard. Vanaf 11.30 uur heeft zij in alle groepen geluisterd naar de zangtalenten van de kinderen. Aan het einde van de schooldag hebben alle leerlingen met elkaar het Wilhelmus gezongen in het speellokaal. Jolanda Koning stelde vervolgens vast dat alle kinderen van groep 1 t/m 8 het eerste couplet van ons volkslied uit hun hoofd konden zingen. Als beloning kregen iedereen een mooi certificaat uitgereikt van de provincie Zuid-Holland.

« Terug naar het nieuwsoverzicht