28 MAART
Door Jantine Zilverschoon

De Parel rent enorm bedrag bij elkaar voor Oekraïne

Op vrijdag 25 maart was het dan zover....na ruim een week zoeken naar sponsors moesten de leerlingen van De Parel hun rondjes gaan lopen. De leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 liepen een kwartier lang rondjes om de parkeerplaats en de leerlingen van groep 5 t/m 8 een grote ronde om de school en het gebouw van onze buren van activiteitencentrum Het Molenschaer heen. Iedere ronde leverde een stempel op. Aangemoedigd door vele ouders, opa's en oma's, familie en bekende werd er hard gerend! Dit alles onder de stralende zon...

Om 12 uur werd het eindbedrag bekend gemaakt.. 

Het geld is voor de stichting ' de leeuw van Kyiv' voor hulp vanuit de Hoeksche Waard naar Oekraïne. De stichting is bekend geworden door Johan Kruithoff uit de Greup die vanuit deze stichting al zeker 6 transporten heeft verzorgd. Het bedrag werd in ontvangst genomen door wethouder Paul Boogaard en namens de stichting was Strijenaar Nico van Nes. Zijn vrouw komt uit Oekraïne en familie zit nog steeds in Kiev. Trots op alle leerlingen, en alle gulle gevers!! Geven om de ander = delen met en voor de ander!

Het bedrag was 9960,02 euro. Ter plekke werd er spontaan nog 50 euro gegeven en zodoende werd het eindbedrag 10.010, 02 euro !!

« Terug naar het nieuwsoverzicht