21 FEBRUARI
Door Jantine Zilverschoon

Burgemeester in gesprek op De Bouwsteen

Burgemeester Bram van Hemmen van de gemeente Hoeksche Waard gaf op vrijdag 18 februari een gastles in de groepen 8 van cbs De Bouwsteen in 's-Gravendeel.

In het begin van de les stond de ambtsketen centraal. Onderaan de keten hangt een soort van munt met twee zijdes: Als de burgemeester de gemeente vertegenwoordigt, is de afbeelding van het gemeentewapen aan de voorzijde te zien. Op de andere zijde staat het wapenschild met de twee leeuwen en de spreuk Je Maintiendrai. Als dat beeld aan de voorzijde te zien is, dan is de burgemeester in functie als vertegenwoordiger van de koning.
 
Volgende maand zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeester vertelde over het werk van de leden en hoe er in de raad besluiten tot stand komen.
Er was bijvoorbeeld een vraag of er misschien een skatepark kon worden aangelegd. De burgemeester gaf de tip om een handtekeningenactie op te starten en om de mogelijkheden met een raadslid of wethouder te bespreken. Je zou eventueel ook de plannen kunnen voorleggen tijdens een raadsvergadering. Er kan altijd worden meegedacht, wat natuurlijk geen garantie is dat een plan ook daadwerkelijk door kan gaan!
 
De persoonlijke verhalen vonden het meeste aftrek. Zo kwamen de kinderen er achter dat de burgemeester fan is van Feyenoord maar een nòg grotere fan van de Boston Red Socks en dat hij vroeger heel veel heeft gegamed.
 
De burgemeester gaf aan ook erg blij te zijn dat de corona maatregelen langzaam verdwijnen en dat hij weer veel mensen èn kinderen kan bezoeken.
Al met al een interessant en gezellig bezoek!

« Terug naar het nieuwsoverzicht