15 NOVEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Nationaal Schoolontbijt

In de week van 1 – 5 november was het de week van het Nationaal Schoolontbijt met dit jaar als thema: ‘Altijd een gezond ontbijt’. Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk ontbijt evenement met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. In de ontbijtweek schuiven basisscholen, kinderopvanglocaties en brugklassen in heel Nederland aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Kinderen zijn volop in de groei en juist dan is een goed ontbijt extra belangrijk. 5 % van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar eet niet iedere dag een ontbijt. Dat lijkt misschien weinig, maar het gaat om veel kinderen.

In deze 19e editie werd in de Hoeksche Waard maar liefst op 18 scholen de ontbijtweek gevierd. Daar was ook JOGG Hoeksche Waard erg blij mee. De wethouders ondersteunen dit initiatief namens gemeente Hoeksche Waard. Wethouder Paul Boogerd werd o.a. hartelijk ontvangen op cbs De Weerklank in Westmaas. 
Naast de wethouders was ook Billie de Bever aanwezig, de mascotte van JOGG Hoeksche Waard. Billie stimuleerde en promootte ook op De Weerklank gezond eten, veel bewegen en voldoende slapen.
Met elkaar maken gezond gewoon! 

« Terug naar het nieuwsoverzicht