11 OKTOBER
Door Jantine Zilverschoon

Worden wat je wil

Afgelopen woensdag is ook op De Weerklank in Westmaas de Kinderboekenweek 2021 van start gegaan. Het thema is dit jaar: 'Worden wat je wil!'. Alle leerkrachten en veel leerlingen waren deze morgen verkleed in een (ander) beroep.
Een aantal leerkrachten was verkleed als bouwvakker, een leerkracht was verkleed als clown en een leerkracht was verkleed als voetballer van AJAX. Juf Mariëtte Bouman was deze morgen als een echte stewardess gekleed. De leerlingen van groep 4/5 'vlogen' deze morgen door de leerstof.
In groep 6 beeldden de kinderen diverse beroepen uit die de anderen moesten raden. Tijdens het nagesprek werd duidelijk dat niemand later juf of meester wilde worden (beetje jammer!). Donderdag hebben de leerlingen van deze groep o.a. memory gespeeld over beroepen en het lied van Kinderen voor Kinderen over beroepen geleerd en gezongen. In een tweetal groepen hebben vaders verteld over hun beroep. De kinderen vonden het geweldig dat hun vader op school kwam vertellen over zijn werk.
Op  dinsdag 12 oktober komt boekhandel Schouten uit Strijen op school met een groot aantal kinderboeken. Ouders en leerlingen kunnen deze boeken dinsdagmiddag -na schooltijd- kopen.
Woensdag brengen de groepen 4/5 en 6 een bezoek aan de bibliotheek in Westmaas. Volgende week vrijdag sluiten we de kinderboekenweek met elkaar af.  

« Terug naar het nieuwsoverzicht