18 JUNI
Door Jantine Zilverschoon

Bijspijkeren

Al jaren bestond er in 's-Gravendeel het (basis)schoolverlaters project 'van het dorp naar de (grote) stad'. Nadat het vorig jaar helaas niet door kon gaan vanwege de corona perikelen, heeft het Team Jeugd en Jongeren Welzijn Hoeksche Waard de draad weer opgepakt. In overleg met de basisscholen in het dorp en in samenwerking met enkele organisaties, is er weer een programma samengesteld voor de achtstegroepers. 

Als eerste waren de 8-ste groepers van De Bouwsteen aan de beurt. De twee groepen 8 rouleerden en de eerste twee programma's werden gegeven door resp. Bureau HALT (over groepsdruk) en het Wegschap Tunnel Dordtse Kil (over fietsveiligheid en het groot onderhoud aan de Kiltunnel en de gevolgen voor de leerlingen tijdens het fietsen door de tunnel na de zomer). Deze programma onderdelen vonden plaats op de school zelf.
 
Hierna fietsten de kinderen naar Jeugd Centrum Orion. Één groep ging met de wijkagent en twee mensen van het handhavingsteam Hoeksche Waard fietsen door de tunnel en er werd geoefend met de roltrappen. De andere groep kreeg in JC Orion een workshop over social media. 
Al met al een informatieve bijspijkerdag voordat deze 8-ste groepers straks doorstromen naar het Voortgezet Onderwijs.

« Terug naar het nieuwsoverzicht