2 APRIL
Door Jantine Zilverschoon

Paasfeest op De Weerklank

De veertigdagentijd is een periode waarin we reizen van donker naar licht. Samen met uitgeverij Kwintessens heeft Verus voor de basisscholen het programma  ‘Dwars door de nacht’ ontwikkeld. Op ‘witte donderdag’ (1 april) heeft De Weerklank met meerdere scholen het licht gevierd tijdens een online paasviering via het digibord.
De viering was een mix van korte paasverhalen, zang en stilstaan bij de betekenis van Pasen in deze tijd van beperkingen.

Daarnaast hebben leerlingen het paasverhaal, van de opstanding van Jezus mogen horen en zien, dit gebeurde o.a. met behulp van de zandtekenaar en verhalen door leerkrachten. Er is naar paasliederen geluisterd en naar The Passion gekeken.

Tijdens de viering kregen de leerlingen van De Weerklank van de ouderraad een pakje drinken en een lekkere koek. Aan het einde van deze paasmiddag kreeg iedereen een zakje paaseieren mee naar huis en een kaartje met een paasboodschap. Hoewel we het paasfeest niet met elkaar konden vieren, hebben alle groepen in hun eigen lokaal een mooie paasviering gehad, waarin het feest van LEVEN centraal stond.

« Terug naar het nieuwsoverzicht