18 DECEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Uitspraak Rechtbank

Vandaag, vrijdag 18 december 2020, is door de rechter uitspraak gedaan in de strafzaak tegen een oud-leerkracht van CSG De Waard.

De straf die de rechtbank heeft uitgesproken bedraagt 180 dagen gevangenisstraf, waarvan 176 voorwaardelijk (met een proeftijd van vijf jaar) en 4 dagen onvoorwaardelijk. De onvoorwaardelijke straf is namelijk al vervuld door het voorarrest. Verder krijgt de verdachte een taakstraf van 240 uur opgelegd, te vervangen door 120 dagen hechtenis als deze taakstraf niet goed wordt uitgevoerd. Ook krijgt hij een verbod opgelegd op het uitoefenen van zijn functie als leerkracht en als psycholoog.

De rechtbank gaf aan dat een risico op herhaling aanwezig is en dat er gesproken kan worden van een verslaving en van een seksuele afwijking. De rechtbank heeft verder twijfels of de verdachte de gevolgen van zijn daden overziet. Daarom is ambulante behandeling van de verdachte noodzakelijk voor de duur van de proeftijd of zoveel korter dan nodig.

Gezien de ernst van de situatie zou, volgens de rechtbank, een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats zijn, echter is deze voorwaardelijk gemaakt om ervoor te zorgen dat er een extra drukmiddel is om herhaling te voorkomen.

Het feit dat hij als psycholoog heel goed had kunnen weten waar hij mee bezig was werd hem extra aangerekend.

De verdachte heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

« Terug naar het nieuwsoverzicht