17 DECEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Kerststukjes

Op dinsdagmorgen 15 december - de laatste dag voor de kerstvakantie - hebben de leerlingen van cbs De Weerklank uit Westmaas in de hal een kerststukje gemaakt. De ouderraad zorgde voor het kerstbakje, de oase en een kaars. Spullen ter versiering hadden de kinderen van thuis meegenomen. 's Morgens begonnen de groepen 3/4 en 1/2 met hun kerstbakje. Deze groepen werden daarbij geholpen door leerlingen uit groep 8. Dit vonden ze allemaal erg gezellig. Na de pauze en 's middags hebben de andere groepen een kerststukje gemaakt.
Het maken van de bakjes verliep erg vlot en goed georganiseerd. Er werden door de kinderen erg mooie kerstbakjes gemaakt. Tussendoor werd natuurlijk naar kerstmuziek geluisterd. 
Groep 8 heeft 's middags een extra kerstbakje gemaakt. Dit kerstbakje hebben ze bezorgd bij ouderen in de nieuwe woningen naast de school. Deze mensen zijn dit jaar - in Coronatijd - verhuisd naar een nieuwe woning. Als blijk van medeleven hebben deze mensen van de kinderen van De Weerklank een kerstbakje gekregen. De ouderen stelden dit zeer op prijs en waren erg blij met het kerstbakje van de kinderen.  

« Terug naar het nieuwsoverzicht