3 DECEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Verkeersles

Op 2 december hadden de groepen 6/7 en 8 van cbs De Weerklank in Westmaas een praktische verkeersles m.b.v. onze verkeerouders. De les was aangeboden door Veilig op Weg Nederland.
Het doel van Veilig op Weg is het bevorderen van de veiligheid in het verkeer en het bewustzijn van verkeersveiligheid in relatie tot de vrachtauto en andere grote voertuigen in het verkeer bij schoolgaande kinderen.
Deze les was een zgn. 'dode' hoek les. Tijdens deze les hebben de leerlingen de gevaren m.b.t. de vrachtwagen in het verkeer ervaren.
De les begon klassikaal: de groep keek eerst naar een speelse lesflm. In de film leerden de kinderen hoe zij veilig op verkeerssituaties met grote wagens kunnen inspelen. Daarna ging de lesgever met de kinderen naar de vrachtauto. De leerlingen kregen ook een kijkje in de cabine. Hier leerden de kinderen van de vrachtwagenchauffeur wat deze niet kan zien achter het stuur.
De les werd gegeven door Corina Hamer. Zij is de vaste lesgever voor Transport en Logistiek Nederland van de Veilig op Weg les. We bedanken ook de hulpouders voor hun medewerking.

Het was een bijzonder leerzame (en gezellige) les voor de bovenbouw deze morgen.
Vuistregels die de groepen hebben geleerd;
* houd minimaal 3 meter afstand.
* blijf er rechts en ruim achter.

« Terug naar het nieuwsoverzicht