5 NOVEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Betoverende tijd

Op woensdag 4 november hebben de leerlingen van CBS De Weerklank uit Westmaas deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. In Westmaas ontbeten de groepen deze morgen met lekkere en gezonde ontbijtproducten. De 18e editie van het Nationaal Schoolontbijt heeft dit jaar als thema ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’.
Meer dan een half miljoen kinderen doen mee aan het landelijk educatieve ontbijt. Elk jaar wordt het gezonde ontbijtpakket samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Er was keuze uit diverse soorten brood en beleg. Daarnaast was er halfvolle melk en yoghurt. In het pakket zat voor de onderbouw het boekje van Kolletje & Dirk (over het meisje met de toverstokken) en placemats. Groep 7en 8 kregen een doe-boek met puzzels, recepten, persoonlijke tests en wist-je-datjes over gezond ontbijten. 

Bij het ontbijtpakket ontvingen alle scholen voor elke groep lesmateriaal. Zo werd ontbijten nog leuker en beter. De animatiefilmpjes lieten het plezier en het belang van een gezond ontbijt zien 

Het Nationaal Schoolontbijt kwam dit jaar tot stand met behulp van vele samenwerkingspartners. ALDI was de exclusieve supermarktpartner en leverde alle ontbijtpakketten op de deelnemende scholen en zorgde samen met een tweetal bakkerijen voor de levering van het verse brood. 

In alle groepen van De Weerklank was het deze morgen dus erg gezellig en in alle groepen werd gezond en lekker ontbeten. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht