1 OKTOBER
Door Jantine Zilverschoon

Start Kinderboekenweek

De 66e Kinderboekenweek vindt plaats van 30 september tot 11 oktober. Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van de geschiedenis. Het thema is dit jaar: En toen?
Op De Weerklank in Westmaas wordt veel tijd besteed aan voorlezen en belevend lezen. De komende weken wordt veel aandacht gegeven aan boeken en verhalen uit de geschiedenis. Op 5 oktober brengt de schrijfster Annemarie Bon een bezoek aan de groepen 3 t/m 7. Groep 8 krijgt op 7 oktober bezoek van een oorlogsveteraan. Deze veteraan verzorgt in de bovenbouw een presentatie met als titel: 'Na de oorlog'. In alle groepen vindt ook boekdaten plaats. Dit is een variant op speeddaten. De kinderen interviewen elkaar 1 minuut over een gelezen leesboek. Natuurlijk kunnen de kinderen tijdens de kinderboekenweek via school ook boeken kopen tijdens een boekenbeurs.
Tijdens de start van de boekenweek waren de leerkrachten en een aantal leerlingen verkleed. Een leerkracht was o.a. een Romeinse centurio. Een andere leerkracht was de Egyptisch prinses Cleopatra. De kinderen vonden het geweldig dat hun leerkrachten verkleed waren als historische figuren. Het werd een bijzondere schoolmorgen: les krijgen van een cowboy of edelvrouw. Wat wil je nog meer?

« Terug naar het nieuwsoverzicht