16 APRIL
Door Jantine Zilverschoon

Wethouder maakt kennis met onderwijs op afstand

Wethouder onderwijs van de gemeente Hoeksche Waard, Huibert Steen, kwam zich op donderdag 16 april op de hoogte stellen hoe het onderwijs op afstand in de praktijk werkt.

De groepen 8 op cbs De Bouwsteen in 's-Gravendeel maken voor hun online bijeenkomsten gebruik van Google Meet. Op drie vaste dagmomenten bespreken ze met hun meester of juf het dagprogramma, krijgen ze instructie bij de vakgebieden, wordt er voorgelezen of  'gewoon' even lekker over van alles en nog wat gekletst.
Wethouder Steen was te gast in een ontmoeting van groep 8a. Alle kinderen waren online (in het klein) te zien en iedereen zag tegelijkertijd de wethouder.
Hij was wel benieuwd hoe de kinderen dit ervaren en stelde verschillende vragen over onderwijs op afstand, weinig contact onderling, instructie met de meester op afstand, maar ook over een gek laatste jaar op de basisschool. Het schoolkamp kan niet doorgaan, de Eindtoets ging niet door en over de musical valt nog niets te zeggen. Best raar allemaal. Nadat de vragen meer in de richting gingen van hoe oud hij was, werd er voorzichtig een eind gemaakt aan deze digitale ontmoeting waarbij de wethouder nog wel even z'n wilgestok toonde, zodat iedereen wist wat 1,5 meter afstand inhoudt!
 

« Terug naar het nieuwsoverzicht