9 APRIL
Door Jantine Zilverschoon

Pasen

We leven in een vreemde tijd. Het coronavirus verspreidt zich over de wereld. Landen gaan op slot, de economie stort in elkaar en kinderen gaan niet meer naar school. Mensen zijn angstig en blijven noodgedwongen thuis. Geen voorjaarsgevoel, geen gepaste tijd om het paasfeest te vieren.

Mensen klampen zich vast aan de wetenschap of zoeken steun in hun geloof. Het is voor velen een tijd van bezinning, waarin we beseffen hoe nietig en machteloos we zijn.

En dan is het Pasen. Het paasverhaal vertelt ons dat de dood wordt overwonnen. Dat er verlossing is na het lijden. Dat er hoop is voor de mensen en dat God nieuw leven begint.

Juist in deze tijd spreekt het paasverhaal ons aan. Daar mogen we onze hoop op baseren, daar putten we onze kracht uit. Kracht om ons werk te doen, om naar elkaar om te kijken en om door te gaan.

We kunnen het paasfeest dit jaar niet met elkaar vieren, niet in de kerk en niet op school. We missen het samenzijn, de gemeenschap, het persoonlijk contact, waaraan we juist nu zoveel behoefte hebben.

In gedachten zijn we bij elkaar.
We denken aan de mensen die ziek zijn, of dierbaren hebben die ziek zijn.
We denken aan de mensen die familie of vrienden hebben verloren.
We denken aan de kinderen, die al wekenlang thuis onderwijs krijgen.
We denken aan de kinderen, die school missen, omdat het thuis geen veilige plek is.
We denken aan de ouders, die thuis werken en hun kinderen helpen met het onderwijs.
We denken aan de collega’s van de kinderopvang, die klaar staan en samen met ons de noodopvang verzorgen.
We denken aan alle mensen in het onderwijs, die de afgelopen weken zich enorm hebben ingespannen om het onderwijs op afstand zo goed mogelijk te organiseren.

Daarbij past een gevoel van dankbaarheid. We ervaren de kracht en de steun om dit met elkaar te doen. Zo behouden we moed en hoop.

Dat is Pasen in coronatijd. Zo sterk hebben we de boodschap van het paasfeest nog nooit beleefd. Om met Pasen 2020 toch de verbondenheid met elkaar te voelen, hebben we een paaskaart gemaakt, voor iedereen bij CSG De Waard betrokken is. En zoals dat gaat in deze tijd is het een digitale kaart geworden.

Ik wens iedereen hoopvolle paasdagen toe, 

Bert Tuk,
Voorzitter College van Bestuur CSG De Waard

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht