23 JANUARI
Door Jantine Zilverschoon

Afval, reclyclen en zwerfafval

Vorige week stond het onderwerp 'afval' centraal op CBS De Schelp in Puttershoek. Erik Weijers van het RAD, heeft in elke groep een les gegeven over: afval scheiden, wat er met afval gebeurt en over recycling. Het leukste van deze les was natuurlijk dat de kinderen even in de vuilniswagen mochten kijken en zelfs even achter het stuur mochten zitten. In de hogere groepen hebben de kinderen zelf papier gemaakt van papierpulp.
Wethouder van Etten heeft tijdens de Kick Off van de samenwerking tussen 'Buurt Bestuurt, Puttershoek schoon!' en CBS De Schelp een praatje gehouden in groep 7 en 8. Samen met vrijwilligers gaat er elke maand een groep van de school zwerfafval verzamelen rondom de school. Groep 8 was als eerste aan de beurt en heeft maar liefst 6 kilo zwerfafval verzameld in slechts een half uur tijd.
Door deze lessen en het actief verzamelen van zwerfafval worden de kinderen zich bewust van het belang om afval op de juiste plekken weg te gooien en dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor onze leefomgeving.

« Terug naar het nieuwsoverzicht