13 FEBRUARI
Door Jantine Zilverschoon

Praktijkpabo

CSG De Waard heeft op vrijdag 7 februari 2020 samen met vier andere basisschoolbesturen uit Zeeland en Goeree-Overflakkee een overeenkomst ondertekend waarin intensieve samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) centraal staat. Samen starten de scholen in september 2020 met de Praktijkpabo. Dit is een variant van de opleiding Leraar Basisonderwijs waarin leren in de basisschool centraal staat. Namens CSG De Waard werd de overeenkomst ondertekend door Bert Tuk, onder toeziend oog van Johan van Leeuwen.

De basisscholen en de CHE willen meer leerkrachten trekken en behouden voor het christelijk basisonderwijs in Zuidwest Nederland. De gezamenlijke doelen zijn het opleiden van meer nieuwe leerkrachten, begeleiden van startende leerkrachten en het innoveren van het basisonderwijs. Met deze ondertekening breidt de CHE het landelijk netwerk uit.

Vanaf september 2020 start de Praktijkpabo in Zeeland, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Vanaf de eerste week leren de studenten twee dagen in de praktijk op een basisschool in de omgeving van hun woonplaats. Studenten reizen één dag in de week naar Ede voor colleges vanaf 10.30 uur. De andere twee dagen staan in het teken van zelfstudie, samenwerken met medestudenten, lesvoorbereiding en begeleiding.
(Bron: Website CHE)

« Terug naar het nieuwsoverzicht