27 JANUARI
Door Jantine Zilverschoon

Event Onderwijsassistent

Met als thema Verbinding vond op woensdag 22 januari het eerste Event Onderwijsassistent plaats in het bestuurskantoor van CSG De Waard. Naast het kennismaken met elkaar kwamen ook het werken als onderwijsassistent en professionalisering aan bod.

Door directeur Onderwijs & Identiteit, Mariska Westdijk, werd informatie gegeven over het Strategisch beleidsplan. Orthopedagoog Joyce Tarmond gaf een presentatie over de ondersteuning vanuit het SWV 28.04 Passend Onderwijs, terwijl Yvonne van der Beek de verschillende taken en de professionaliseringsbehoeften inventariseerde. Directeur Personeelszaken Rose Notenboom zette uiteen wat de nieuwe cao inhoudt en wat deze gaat betekenen voor de onderwijsassistenten. 

Zo’n 28 onderwijsassistenten waren naar dit event gekomen. Zij waardeerden de open sfeer, de duidelijke uitleg en inzet van de collega’s van o.a. de kamer Onderwijs van het bestuurskantoor en het afwisselende programma. ‘En natuurlijk was het erg leuk om andere onderwijsassistenten te ontmoeten, een volgende keer graag wat meer tijd hiervoor’, was één van de reacties aan het eind van deze middag.

Deze succesvolle middag krijgt in ieder geval een vervolg in het Kennisplein en/of SWV 28.04 studieaanbod.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht