16 DECEMBER
Door Jantine Zilverschoon

Lichtjes op oorlogsgraven

Kerstavond; honderden kerstnachtdiensten staan op het punt van beginnen en iedereen maakt zich op voor het Kerstfeest. Overal zijn lichtjes te zien: in bomen, aan gevels, in winkelstraten èn op oorlogsgraven! In de afgelopen vijf jaar is het initiatief 'lichtjes op oorlogsgraven' uitgegroeid tot een traditie in het hele land.

Op meer dan 330 begraafplaatsen worden op 24 december duizenden lichtjes geplaatst op de graven van (vaak jonge) soldaten die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.
 
In 's-Gravendeel is dit initiatief opgepakt door dhr. Bé van der Hoek. 
In samenwerking met cbs De Bouwsteen zullen ook dit jaar weer lichtjes worden geplaatst op de oorlogsgraven. We hopen dat veel mensen gehoor willen geven aan de oproep om op kerstavond samen met leerlingen van de groepen 8 aanwezig te willen zijn bij dit bijzondere moment. Zeker nu we in deze maanden gedenken dat we 75 jaar geleden werden bevrijd!
 
Iedereen is van harte uitgenodigd om 24 december om 16.50 uur te verzamelen bij de ingang van de oude begraafplaats aan de Kerkstraat in 's-Gravendeel. Wethouder P. van Leenen zal daar een korte toespraak houden en vervolgens zullen de lichtjes geplaatst worden. Hierna zal er naar de nieuwe begraafplaats aan de Maasdamseweg gewandeld worden, waar dezelfde ceremonie gevolgd zal worden.
 
Op de site https://lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com is meer te lezen over dit initiatief en hoe e.e.a. is ontstaan.

« Terug naar het nieuwsoverzicht